ESTETİK
Sakal Ekimi
Erkeklerde yüz bölgesindeki kıllar erkeksi kimliğin oluşmasında ve kişinin yaşını göstermesinde önemli bir yer tutar. Köseler yaşını olduğundan çok küçük gösrterir bu da özellikle bazı mesleklerde önem arz eder.
Diğer taraftan yanık izi, yara izi gibi kayıplarda kişiyi ciddi ölçüde rahatsız edebilir. Geçmişte dini vecibeler yada tıraş olma zorluğu olduğundanmıdır nedir tarihten bir dönemi anlatan dizilerde uzun ve kaba sakal çok yaygın. Bunları izleyenlerde de istek oluşturuyor. Sayfada göreceğiniz tüm sorunlar sakal ekimiyle çözülebilmektedir.
Sakal Ekimi
Vücudun farklı yerinden kıl kökü alınarak yüzün istenilen bölgesine aktarılmaktadır. En sık kullanılan alan kafanın arka kısmı yani ensedir. Bu konuda tecrübeli doktorlar daha çok sakalın gereksiz boyun kısmından alarak ekim yapar çünkü kıl yapısı aynı olduğu için daha doğal görünür. Ense ve boyun kısmı dışında teorik olarak göğüs yada bacak kılları da aynı amaçla kullanılabilir ancak çok ince kalacağı ve fazla uzamayacağı için beklenti karşılanmaz ve gereksiz bir işlem olur. Buraya kadar yazılanlar sadece sakalı olmayan yada seyrek olanlar içindi ama daha pek çok sebeple ekim yapılabilir.
Sakal Ekimi Yapılan Durumlar
Köselik
Yüz bölgesinde hiç kıl olmaması durumudur, yarı köselik gibi kısmen çıkanlara da aynı şekilde yaklaşılır. Erkeksi görünümün yetersiz olması kişide ciddi sosyal sorun yaratabilmektedir. Diğer taraftan çocuk gibi görünmesi de toplumda saygınlığını azaltabilmektedir. Sakal ekimiyle soruna ciddi çözüm getirilebilir. Tek kaynak olan ense kılları kullanılır. Ekilecek sayı kişinin beklentisine göre değişmekle birlikte seyrek bir sakal için 1000 kök yeterli olabilir ancak sık bir görünüm için 3-5.000 follikül ekilebilir.. Benim genel yaklaşımımım 1-2.000 ekilip sonuca göre gerekirse yeniden sıklaştırmak şeklinde oluyor.
Sakal Seyrekliği
Özellikle sakalını uzun tutmak isteyenlerde seyrek sakal güzel durmamakta ve kişi istediği görüntüyü verememektedir. Mantık dahilinde kişiye istediği kadar sık ekim yapılabilir. Doğru açılarla yapılan bir ekimle kişi doğaldan ayırt edilemeyecek kadar doğala yakın ve istediği kadar sık saklarla sahip olabilir. Özellikle yanak kısımlarında seyreklik çok sık rastlanmaktadır. Köse kadar dikkat çekici olmasa da kişiyi rahatsız edebilmektedir. Genellikle 500-700 kök yeterli olmaktadır, boyun kısmında gereksiz sakallar varsa o bölgeden kök alınması daha doğal bir sonuç elde edilmesini sağlar.
Sakalda Yara İz
Kılsız alanda dikkat çeken iz kıl köklerinin deriye verdiği renk sebebiyle kıllı alanda çok daha dikkat çekici daha doğrusu daha rahatsız edici bir görünüme sebep olur. Bölgedeki kök eksikliği ekimle tamamlandığında daha önce yaralanma olduğu anlaşılamayacak kadar güzel şekilde kamufle edilebilir. Etraf sıklık yakalanırsa nerde yara izi vardı diye bakılsa bile zorlukla algılanabilir. Yara izi kapatmada mükemmel bir çözümdür. Konuya hakim olmayanlar yara izine ekim yapılamayacağını söylerle ama kesinlikle tutar, yaptığımız onlarca vakada tuttuğunu tespit ettik. Aynı uygulama yanık izi için de geçerlidir.
Yeni Sakal Şekli
Bazen yanakların üst sınırı çok aşağıda olabilmekte veya dudak alt kısımdaki açıklık geniş olmaktadır bu ve benzeri durumlarda o alanlara ekim yapılması kişinin görselliğinde belirgin değişiklik sağlamaktadır. Bu durumlarda az sayıda ekim yeterli olabilmektedir. Bazen abartılı beklentilentisi olan kişilerle karşılaşmaktayız. Bu gibi durumlarda 500-1.000 kök ektirip sonuca göre gerekirse yeniden ekim yapmanın daha mantıklı olduğunu anlatıyor ve böyle yaklaşmaya çalışıyoruz. Bu şekilde ekim yaptıracak kişi hem kafasındaki tüm soruların cevabını alıyor hem de köklerini daha dengeli bir şekilde kullanıyor.
Sakalda Eksik Bölgenin Kapatılması
Bazı kişilerde 1 cm çapında daire şeklinde boşluklar olmaktadır, bunun nedeni o alanda doğuştan kıl kökü olmamasıdır. Uzun bırakıldığında kısmen kamufle edilebilmektedir ancak kirli sakal bırakanlarda çok dikkat çeker. Az sayıda kök nakliyle bu açıklık kapatılabilir. Güzel bir sakalım olsun diyenlerin rahatsız olabileceği bir durum, yine bazen epilasyonla elmacık kemiği civarındakileri aldırırken yanlışlıkla sınırı aşağı indirenlerde de karşılaştığımız bir durumdur. Yukarıda bahsedildiği gibi varsa tercihen boyun kısmındaki kıl köklerinden nakil yapılması daha iyi olur.
Saç Kıran
Oldukça sık görülen bir durumdur ancak doğru ilaç kullanımıyla büyük çoğunluğu düzelmektedir. Sakalkıran tedavisinde en etkili madde squarik asit di butil esterdir (baş harfleriyle S.A.D.B.E olarak bilinir) bu maddeyi içeren bir ilaç kullanmadıkça ekim yapılmamalıdır. Çünkü SADBE ile sakalların yeniden çıkma ihtimali % 95 tir. Bu ilacı kullanmaya ve 8 ay geçmesine rağmen çıkmadıysa ekim yapılabilir. Ekilenlerin de saçkıran olma ihtimali olduğu bilinmelidir. Bu ihtimal diğer bölgelerle aynıdır. Yni yeniden sakalkıran olma durumuyla karşılaşılabilir.
Sivilce İle Sakalın Dökülmesi;
Sivilce follikülde bir tür iltihaptır, iltihap köke zarar verebilmektedir. Sivilceler ilerlemeden tedavi edilmezse her sivilcenin olduğu noktadaki kök ölebilir ve sakallar çıkmaya başladığında o noktalar boş kalabilir. Bu kadar ilerleyen sivilce aynı zamanda o alanda çukurluklara (çopur) neden olabilir. Sakal ekimiyle görüntü kısmen düzeltilebilir.
Sakal Bıyık Arasının Birleşmesi;
En sık karşılaşılan sorundur. Sadece bıyık bırakanlarda önemli olmazken her ikisini uzatanlarda eksiklik bütünlüğü bozmakta ve hoş görünmemektedir. 100-200 kökle rahatlıkla kapatılabilmektedir.

Sakal Ekimi Yaptıranlar;
sakal ektirenler kaybettikleri yada hiçbir zaman kazanamadıkları öz güveni kazanırlar, daha erkeksi bir görünüm elde ederler, sakalsız dönemlerinde olduğu gibi olduklarından küçük göstermezler, doğru teknikle uygulanırsa büyük oranda memnun kalırlar.